Wendy.
Wendy. Foto: aangeleverd

Wendy. Cosmetics

Pigmentvlekken

Wendy Leuring heeft al geruime tijd ervaring in de cosmeticabranche en is de eigenaar van WENDY. cosmetics. In haar maandelijkse column deelt Wendy haar gedachten en dilemma's over de wereld van cosmetica met jou.

Pigmentvlekken

De ongewenste gasten op ons gezicht, die ons doen verlangen naar een egale teint. Als huidspecialiste en als persoonlijk ervaringsdeskundige op dit gebied, weet ik hoe vervelend deze vlekken kunnen zijn. Hoe komen we hieraan? Maar, belangrijker nog, hoe komen we ervan af?


Hyperactieve pigmentcel

Pigmentvlekken of hyperpigmentatie is simpelweg niets anders dan een hyperactieve pigmentcel die veel te veel melanine aanmaakt. Waarom deze pigmentcel besluit zo overactief te worden, kent verschillende oorzaken; de meest voorkomende zijn hormonale schommelingen, ontstekingen en wondjes, ook huidveroudering en een overmatige blootstelling aan de zon zijn oorzaken. ALTIJD is de zon de trigger. Heb je zelf last van pigmentvlekken, dan zul je vast ervaren hebben dat de vlekjes meer zichtbaar zijn in de zomer dan in de winter.


Beter voorkomen dan genezen

Zoals bij alle huid 'problemen' is voorkomen altijd beter dan genezen. Omdat de zon verantwoordelijk is voor 90% van alle verschijnselen van huidveroudering, is zonbescherming gebruiken het allerbeste wapen. Gebruik elke dag een hoge SPF over je dagverzorging, kies het liefst een aparte SPF, dit is een stuk effectiever dan een dagcrème met SPF (wetenschappelijk bewezen).

Genezen

Gelukkig bestaan er behandelingen om hyperpigmentatie te remmen. Microneedling, intensieve peelings en laserbehandelingen zijn zeer effectief.
Deze behandelingen gaan altijd gepaard met een grote inzet van de klant zelf, denk hierbij aan een passende productlijn voor thuisgebruik in combinatie met dagelijks gebruik van een SPF.


Pigmentvlekken zijn een veelvoorkomend probleem maar gelukkig zijn er oplossingen. Als huidspecialiste sta ik klaar om jullie te helpen aan een stralende huid. Met de juiste behandelingen kunnen we die ongewenste vlekjes definitief verbannen.