Haijo de Koning.
Haijo de Koning. Foto: aangeleverd

Reformhuis Heiloo sluit na bijna 50 jaar

Nieuws

HEILOO - Na bijna vijf decennia van toewijding aan gezondheid en welzijn sluit Reformhuis Heiloo binnenkort zijn deuren. Voor velen in het charmante stationscentrum van Heiloo was het Reformhuis niet zomaar een winkel, maar een bastion van gezondheid en advies. We spraken met Haijo de Koning, de bevlogen eigenaar van het Reformhuis, over zijn ondernemersreis, de gedenkwaardige momenten en de toekomst.

In 1975 begon het verhaal van het Reformhuis toen Haijo’s schoonvader, Jef Letschert, een bescheiden afdeling reformartikelen opende in zijn drogisterij in het stationscentrum. Door de jaren heen groeide deze afdeling uit tot een zelfstandige winkel, gedreven door de passie van Haijo voor gezonde voeding, homeopathie en voedingssupplementen. In 2002 nam Haijo vol trots het stokje over van zijn schoonvader en stond hij aan het roer van een iconische plek waar Heilooërs konden komen voor kwaliteitsproducten en persoonlijk advies.

Het Reformhuis onderscheidde zich door zijn onafhankelijkheid en de nauwe banden met de klanten. Haijo kon zelf het assortiment bepalen, met meer dan 150 soorten losse kruiden als een van de pronkstukken van de winkel. Maar het waren niet alleen de producten die klanten terug lieten komen, het was het persoonlijke contact en de oprechte interesse in hun welzijn dat het Reformhuis zo bijzonder maakte.

Gedurende de jaren waren er talloze memorabele momenten. Klanten werden vrienden, en sommigen groeiden zelfs op met het Reformhuis als constante in hun leven. Het emotionele afscheid wordt gekenmerkt door gebaren van waardering - gedichten, kaarten, bloemen en boeken -, een testament van de impact die het Reformhuis heeft gehad.

Toch is het afscheid bitterzoet. De supermarktconcurrentie en het online winkelen hebben hun tol geëist, en Haijo voelt dat het tijd is voor een nieuwe balans tussen werk en vrije tijd. Maar de herinnering aan het Reformhuis zal blijven voortleven, als een warme en welkome plek waar gezondheid op de eerste plaats stond.

Als een hoofdstuk sluit, opent zich een nieuw avontuur. Haijo kijkt vooruit naar nieuwe mogelijkheden, nieuwe uitdagingen en een nieuw hoofdstuk in zijn leven. Maar hij zal altijd dankbaar zijn voor de steun en toewijding van de klanten die het Reformhuis door de jaren heen hebben bezocht en gesteund.

Tot en met 11 mei kunt u nog profiteren van een afscheidsaanbieding van 25% korting op het hele assortiment. Kom snel langs. Haijo staat voor u klaar.

Het team
Foresters Heiloo wint officieuze kampioenswedstrijd Nieuws 7 uur geleden
Afbeelding
Hoogtepunten uit Wibi's schitterende carrière in de Cultuurkoepel Heiloo Nieuws 14 uur geleden
De veerpont heeft van december 2023 tot en met februari 2024 niet gevaren.
Tegemoetkoming voor abonnementhouders veerpont Akersloot Nieuws 18 mei, 16:08

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant