Een geweldige prestatie van het team. Op naar de finale!
Een geweldige prestatie van het team. Op naar de finale! Foto: aangeleverd

Foresters 23-3 bereikt finale beker!

Sport

HEILOO - Afgelopen zaterdag om 12.00 uur vertrokken maar liefst 65 supporters en de 15 spelers vanaf ’t Vennewater richting Ouderkerk aan de Amstel voor de halve finale van de beker. Hiervoor had aanvoerder Sven de Boer speciaal een dubbeldekker geregeld van Bak Reizen. Nog minstens 30 supporters (jong & oud) kwamen op eigen gelegenheid om het hechte vriendenteam aan te moedigen.

Met trommels, veel gejoel en vuurwerk van de kant van de Foresters-supporters kwamen de teams het veld op. Er leek alleen iets te vroeg te zijn gejuicht want al snel stonden de mannen met 2-0 achter. De fans uit Heiloo werden zowaar wat stiller, maar gelukkig herpakte Foresters zich toen Jesse Rinsema het veld betrad (2-1). Door een heerlijke teamgoal die werd afgerond door Coen Blommendaal ging de ploeg rusten met 2-2. Na rust was Foresters de betere ploeg en kwam het na een goede actie en voorzet van Sven Koppes op voorsprong doordat een verdediger de bal in eigen doel kopte. Lars Vercammen bracht de stand op 2-4 na een goede actie van Jesse Rinsema.

Liam Hendriks in actie voor de Foresters. - Foto: Minke Wiggerink

De spanning steeg en de supporters stonden verhit (niet alleen van de zon) langs de lijn. Verdediger Siebe Zonneveld moest na een gele kaart tien minuten het veld verlaten; Ouderkerk gaf zich niet gewonnen en bracht de stand op 3-4. Gelukkig was daar een mooie vrije tap van Demi Mair die wederom via een verdediger van Ouderkerk in het doel vloog (3-5).

Foresters viert feest na de 3-5. - Foto: Minke Wiggerink

Uiteindelijk moest keeper Fedor Klopper nog flink uitkomen op een aanval van de tegenpartij en kreeg hiervoor geel en een penalty. Jesse Rinsema pakte de handschoenen op maar kwam net tekort bij de penalty. Er kwamen nog enkele spannende minuten maar Foresters wist met de overwinning over de streep te komen. Eindstand: 4-5.

Het was een prachtige middag! Op 1 juni speelt het team de finale tegen SV Houten.