Artbeat Saxophone Quartet (vlnr Leon van Mil, Kees Hoogeveen, Marc Winder en  Frits Heimans) door Marina Pronk, Bocca di Rosa van Sabrina Tacci.
Artbeat Saxophone Quartet (vlnr Leon van Mil, Kees Hoogeveen, Marc Winder en Frits Heimans) door Marina Pronk, Bocca di Rosa van Sabrina Tacci.

Cultureel spektakel in Bakkum

Nieuws

BAKKUM - 12 mei 2024 wordt een moederdag om nooit te vergeten! Geïnspireerd door de live muziek van het professionele Artbeat Saxophone Quartet schildert Sabrina Tacci live op een enorm canvas.

Live painting

De Italiaanse Sabrina Tacci exposeert sinds december 2017 permanent bij Atelier Bakkum aan de van Oldenbarneveldweg 32. Eigenaresse, beeldhouwer en fotograaf Marina Pronk en Tacci combineren hun werk ongeremd tot steeds nieuwe en verrassende exposities. 

Pronk: “Elke vrijdag en elk 2e weekend van de maand zijn we open met op zondag live muziek die Marian Huiberts organiseert. Ditmaal is er nóg meer te beleven! Wie ooit bij een ‘live painting’ van Sabrina was, weet dat het een enorme belevenis is. De live muziek waar ze ditmaal het avontuur mee aangaat is van een ongekende klasse! Precies 1 maand voor de uitvoering was het Artbeat Saxophone Quartet in Atelier Bakkum voor een open repetitie ter voorbereiding op 12 mei. We waren werkelijk allemaal in vervoering en Sabrina voelde zich super geïnspireerd.“

Sabrina Tacci

De Italiaanse Sabrina had in haar jeugd, naast de muziek, twee grote liefdes: schilderen en theater. In de jaren 80, tijdens haar studie aan de Kunstacademie van Carrara, trad ze met haar theatergroep vaak op bij scholen, in theaters en op straat. Ze koos uiteindelijk voor het schilderen en studeerde cum laude af. 

In ‘live painting performances’ komt Sabrina’s liefde voor schilderen, muziek en theater helemaal tot uitdrukking! ‘Bocca di Rosa’, een kleurrijk schilderij van + 2 x 2 m, is nu te zien is in de actuele expositie ‘Primavera’. Het was de allereerste ‘live painting’ die Sabrina al in 2004 in Pontremoli in de Toscane, maakte. Misschien is het niet toevallig dat dit kleurrijke werk eveneens een samenspel was met een live saxofonist, Nicola Orioli.

Artbeat Saxophone Quartet 

Het Artbeat Saxophone Quartet bestaat uit de 4 conservatorium geschoolde saxofonisten Marc Winder, Frits Heimans, Kees Hoogeveen en Leon van Mil. Ze schrijven vrijwel alle stukken zelf en hun repertoire is eigen, ongekend ontroerend, groovend, filmisch en funky! 

De live performance is verdeeld over 2 sets waarvan de eerste start om 15:30 u. Naar verwachting start het tweede deel om 16:30 u of 17:00 u. Er wordt veel geïmproviseerd in het eerste samenspel en we adviseren dan ook om er vanaf de start bij te zijn. 

Als altijd is de toegang, een natje en een droogje gratis én een vrijwillige bijdrage voor het Artbeat Saxophone Quartet wordt bijzonder gewaardeerd!

Het team
Foresters Heiloo wint officieuze kampioenswedstrijd Nieuws 7 uur geleden
Afbeelding
Hoogtepunten uit Wibi's schitterende carrière in de Cultuurkoepel Heiloo Nieuws 14 uur geleden
De veerpont heeft van december 2023 tot en met februari 2024 niet gevaren.
Tegemoetkoming voor abonnementhouders veerpont Akersloot Nieuws 18 mei, 16:08

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant