Help de ernstig zieke Erik om zijn laatste kans te grijpen.
Help de ernstig zieke Erik om zijn laatste kans te grijpen. Foto: aangeleverd

Dochter richt zich in wanhoop tot lezers Uitkijkpost

Nieuws

HEILOO - De jonge Véronique Hanff weet het niet meer. “We zijn ten einde raad. In 2014 is Erik, mijn vader, geopereerd aan een hersentumor. In 2020 heeft hij bestraling gehad en in oktober 2023 is hij opnieuw geopereerd. Helaas groeit de hersentumor nu veel te snel. De enige behandelmethode die nog mogelijk is, wordt niet door de zorgverzekering vergoed, daarom vragen we hulp van de mensen om ons heen. Lezers van Uitkijkpost, help ons!”

De noodkreet van Véronique is begrijpelijk. Haar vader is nog maar 52 en hééft een kans om zijn leven met jaren te verlengen. Dat kan door een bestraling van binnenuit met een radioactief eiwit. Maar omdat Eriks hersentumor een zeldzaam voorkomend type is, is er nog niet voldoende wetenschappelijk onderzoek naar gedaan. Inmiddels is er een Europees fonds opgezet om dit onderzoek te financieren, maar Erik kan daar niet op wachten. “Deze vorm van bestraling wordt al wel bij andere kankersoorten toegepast, en de resultaten zijn in veel gevallen gunstig. De kans dat het bij mijn vader gaat werken is dus best groot, maar de verzekering wil het niet vergoeden omdat er voor zijn soort tumor te weinig onderzoek beschikbaar is,” zegt Véronique.

De behandeling moet dus ‘off-label’, zoals dat heet. Vrij vertaald: je moet zelf maar zien hoe je het betaalt. En de behandeling plus ziekenhuiskosten zijn duur. Daarom richt Véronique zich, naast een online campagne, ook op de lezers van Uitkijkpost. “Alstublieft, ik wil mijn vader nog niet kwijt als hij nog een kans heeft!”

Wilt u Erik helpen? Doneer dan wat uw hart u ingeeft. Klik hier: https://whydonate.com/nl/fundraising/radioactieve-behandeling-van-hersentumor-voor-erik

Het team
Foresters Heiloo wint officieuze kampioenswedstrijd Nieuws 11 uur geleden
Afbeelding
Hoogtepunten uit Wibi's schitterende carrière in de Cultuurkoepel Heiloo Nieuws 18 uur geleden
De veerpont heeft van december 2023 tot en met februari 2024 niet gevaren.
Tegemoetkoming voor abonnementhouders veerpont Akersloot Nieuws 18 mei, 16:08

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant