HSV kan 71 jaar later in Schagen opnieuw kampioen worden.
HSV kan 71 jaar later in Schagen opnieuw kampioen worden. Foto: Paul Stam

HSV kan komende zondag kampioen worden na 5-3 overwinning

Sport

HEILOO - Voetbalclub HSV won zondag 21 april met 5-3 van Saenden waardoor het nu komende zondag 28 april kampioen kan worden, uit in Schagen. De wedstrijd in Schagen begint om 14.00 uur.

In een spectaculaire wedstrijd kwam HSV zondag eerst op voorsprong door een doelpunt van Aron Schilder. Saenden liet het allemaal echter niet zo gemakkelijk gebeuren en kwam al snel terug met twee doelpunten waardoor HSV tegen een achterstand aankeek. Gelukkig had HSV-spits Jelle Stam het op zijn heupen, hij kopte HSV naar een gelijke stand en zorgde vlak voor rust voor de voorsprong door een goed schot. Na rust zorgde Siem Karels voor de 2-4 en scoorde de na dit jaar stoppende Dennis Houtenbos uit een vrije trap. Saenden deed uiteindelijk nog wat terug maar dat was niet genoeg.

HSV won met 5-3 maar kon het kampioenschap nog niet vieren doordat concurrenten SVA, Westfriezen en KFC alle drie wonnen. Zondag 28 april kan HSV uit in Schagen kampioen worden in de 2e klasse zondag. Toevallig werden de Heilooërs ook al eens eerder kampioen in Schagen. In 1953 wist HSV kampioen te worden in de 4e klasse.